Tot hoe laat is een kinder opvang open?

Je hebt kunnen genieten van je zwangerschapsverlof en ouderschapsverlof. Maar nu is het tijd om weer aan het werk te gaan. Het voelt anders dan voorheen, je hebt er nu een verantwoordelijke taak bij en dat is je kindje. Als je in een cruciaal beroep werkt is de kans aanwezig dat je te maken krijgt dat je opgeroepen wordt. Maar waar breng je je kind met een gerust hart heen om ergens te slapen en dergelijke?

24-uurs opvang

Je weet dat je op je ouders en familie en vrienden kunt terugvallen. Maar zij hebben ook hun eigen leven en kinderen die naar school moeten en hebben ook hun werk. Je ouders zijn al op leeftijd en een paar uurtjes oppassen vinden ze geen probleem. Maar zij hebben hun rust nodig en voor je kleintje moet je toch een paar keer uit bed komen in de nacht voor de fles.

Heb je al eens gehoord van een 24-uurs opvang. Deze pedagogische medewerkers zijn er dag en nacht voor je kindje. Zij hebben in feite alles klaar staan om je kindje een warm onthaal te geven. Schoon bedje, een veilige ruimte en mensen die om kinderen geven en weten wat ze moeten doen. Geef je dat geen gerust gevoel?

Professionele oppas

Vind je het fijner om een professionele oppas aan huis te hebben? Dat is mogelijk, iemand die afgestudeerd is en goed met kinderen kan omgaan. Zo kan je baby gewoon lekker thuisblijven zonder van naar hot naar her te rijden om je kind dan alsnog af te moeten geven. Dat doet dan wel iets met je moederhart en misschien voel je je ook een beetje schuldig? Dat is helemaal niet nodig, er zijn meerdere ouders die moeten werken waarvan hun baas niet zo flexibel is.

Waarom je kunt kiezen voor een professionele oppas, omdat dit ook gedeeltelijk vergoed wordt door de staat. Plus een professionele oppas aan huis, doet naast het kind verzorgen ook het huishouden als je het vraagt, dan is ook een zorg minder als je na een slopende nachtdienst thuiskomt en alles is lekker schoon.

Buitenschoolse opvang

Als je kind ouder is dan vier jaar, dan kun je kiezen voor een buitenschoolse opvang. De tijden dat je je kind dan kunt brengen is tussen half acht en kun je nadien om zes uur in de avond weer ophalen. Zo hoef je dan ook geen rekening te houden dat je tussendoor je kind moet afhalen als ze uit school zijn. De kinderen worden met vervoer van en naar school gebracht. Bij een buitenschoolse opvang krijgen de kinderen activiteiten en kunnen ze ook met hun huiswerk aan de slag.